Öppna Trädgårdar 2022

 

 

Boka egen visning

Fem trädgårdar är öppna under längre tid och inget visst datum. Man kontaktar själv den trädgård man vill besöka och bokar tid. Bra möjlighet att kunna göra ett besök då det inte är så många i trädgården samtidigt. Det kan även tillkomma någon trädgård eller bli förhinder.

 

Hannelotte Kindlund

Övertänger 332, Enviken tfn 070-556 09 96

 

Efter 1 juni kan man besöka Hannelottes trädgård! Ring och boka tid.
En samlarträdgård med växter från hela världen med betoning på vildväxter från Ostasien och Sibirien. Odlingar i stenparti, sand samt våtbäddar. Växtförsäljning.
www.abc.se/~m8449/svindex.html
"Min trädgård i Övertänger - Stenpartiet" (pdf)

 

Vägbeskrivning

 

Maria ”Titti” och Tommy Engblom

Västanvägen 14 (Åselby) Borlänge.
Maria tfn 070-751 97 06 Tommy tfn 070-629 08 94


Vår trädgård är inte så stor, så max 10 personer brukar vara lagom för att kunna svara på frågor. Kan besökas redan från april. Ring och boka besök.
I april-maj har vi mycket vintergäck, snödroppar och botaniska lökar samt olika vitsippor. I mitten och slutet av juni blommar många pioner. Vi har ca 250 sorter av rosor i trädgården, bästa tiden för dem är de två första veckorna i juli. Efter rosblomningen har vi ca 125 sorter av clematis som blommar. Vi har många perenner också. Mängder av nävor och stjärnflockor och andra arter. Ett 40 tal buskar, de flesta med blommor och ett tiotal träd.
En stor samling av pelargoner finns också, 350 just nu.

Vägbeskrivning

 

Peter Janises (f.d. Tallbo)

Mårtenvägen 1, Mora. Tfn 070-999 88 24 pjanises@gmail.com för tidsbokning.

 

På facebook.com/peppestradgard, kan man se vad som sker i min trädgård.
Trädgården är ganska nylagd, den äldsta delen är ett skuggparti 10 år. Resten är nybyggt av stensättningar och grusbäddar samt en ny odlingsyta med sand där jag har mina frösådder och plantor. Nya woodlandbäddar finns under uppbyggnad. Plantor finns oftast till salu av ovanligare slag, mest stenpartiplantor, saxifraga hybrider, marktäckare samt en del woodlandplantor.

Vägbeskrivning

 

Anette Persson

Solbergaleden 7, Torsåker, tfn 076-795 77 80

 

Trädgården har byggts upp med hänsyn till sekelskifteshuset. Träd och buskar skapar många trädgårdsrum i en romantisk trädgård med över 50 olika rosor, många klematis och perenner. Ring och boka visning. Finns bilder på instagram@anette.solbacken

Vägbeskrivning

 

Ulla Andreasson

Tornvägen 31, Enviken.
Kontakta via SMS på telefon 070-696 79 24

Stor trädgård i kuperad terräng med många olika träd och buskar. En stor pionsamling växer bland perennerna.

Vägbeskrivning

 

Söndag 12 juni, kl 11-16

Michael och Elisabeth Terler

Brunnsvägen 4, Smedjebacken, tfn 076-107 20 82

Välkomna till en försommarträdgård där rhododendron samsas med massor av barrväxter och en hel del magnolior. Vi huserar över 8000 m2 mark där bl a ett arboretum håller på att växa fram. Så här i början av juni kommer det förhoppningsvis finnas både blommande magnolior och ”roddisar”. Ni är också välkomna att komma andra datum. Ring oss då och boka.

Vägbeskrivning

 

Vappu och Per Grönvold

Larslars väg 8, Ludvika tfn 076 -81 28 466


Villaträdgård i vackra Hagge. En trädgård med lite av allt. Perenner, buskar, träd och en köksdel med bärbuskar och fruktträd. Det finns även två växthus, en damm och vinterträdgård. Lite växtförsäljning kommer att finnas.

Vägbeskrivning

 

Söndag 19 juni, kl 11-16

Margareta Breitholtz-Nash

Barrskogsgatan 1, Kvarnsveden, Borlänge, tfn 073-986 65 05

 

Villaträdgård med perenner, träd och buskar, med betoning på pioner. Plantförsäljning av pioner och perenner och en del buskpioner (trädpioner). Ta gärna kontakt om ni vill komma ett annat datum än öppen trädgård.

Vägbeskrivning

 

Lördag 2 juli, kl 11-16

Bert Axelsson

Byggarvägen 12, Insjön tfn 073-022 50 53

 

Trädgård med olika rum och växtsorter. Bl a en ”Japandel” med surjordsväxter och dammar. Möjligheter finns att sätta sig ned på flera platser i trädgården och reflektera. Fikaförsäljning.

Vägbeskrivning

 

Conny Saras

Sandvägen 4, Insjön tfn 070-716 95 16

 

Villaträdgård med både ovanliga och vanliga växter, blandat med en hel del ogräs. Försöker med viss framgång odla träd för sydliga breddgrader. På försommaren är det bl a bergsvallmo och orkidéer som står för prakten. Frösådder och delningar finns troligtvis till salu.

Vägbeskrivning

 

Rita Lundkvist

Niss Olles väg 1, Djurås (byn heter Björka) tfn 070-395 91 92
Vår gård och trädgården är från 1700-1800 talet och ligger i en liten by. Min lilla trädgård har varit ett försök att skapa en mormorsträdgård, en trädgård där stora och små människor trivs och finner ro och nyfikenhet. Jag har enkla växter som fjärilar, humlor och bin gillar och även en del annat. Här finns också en liten köksträdgård.

Vägbeskrivning

 

Söndag 3 juli, kl 11-16 ”Tusen trädgårdar”

Anna Björndal-Hjortek

Näckrosvägen 20, Ludvika tfn 076-813 05 85

 

I bostadsrättsföreningen Stensveden ligger vår trädgård, vackert belägen vid en sjö. Gräsmattan togs bort för snart 10 år sen och har ersatts av perenner, träd och buskar. Många växter från vänner frodas och får breda ut sig efter de grusade och stensatta gångarna. Lust, mångfald och många viloplatser gäller här. Kaffe, hembakat bröd och plantor till försäljning finns.

Vägbeskrivning

 

Stefan Hedell

Näckrosvägen 24, Ludvika tfn 070-332 70 03

En liten radhusträdgård där målet varit att få plats med mycket samtidigt som en vacker helhet varit viktig. De olika rummen har skilda tema och känsla men även samhörighet med varandra då växtvalet delvis är återkommande. De olika, avskilda sittplatserna erbjuder både sol och skugga samt en möjlighet att njuta – det viktigaste i den här trädgården. Här finns många träd för att vara en så liten plats, men även en guldfiskdamm, stenarbeten och ett växtval för en lång blomning, vacker höstfärg menäven för en intressant vinterträdgård.

Vägbeskrivning

 

Sigrid Norén

Liljevägen 5, Ludvika tfn 0704-80 90 75
En lite stökig trädgård, utan någon större planering eller tanke. Gräsmattan blir mindre för varje växt som behöver utrymmet, har försökt bygga väggar mot omvärlden. Några vackra pioner, träd och buskar, matnyttiga potatisar samt ett växthus slåss om utrymmet

Vägbeskrivning

 

Aulikki och Sven Gåsfors

Alstigen 1, Morgårdshammar, Smedjebacken tfn 070-238 33 19
Radhusträdgård på 1000m2 full med perenner som blommar från vår till höst. Pioner ca 100 st, ett växthus och en köksträdgård finns. Av kommunen arrenderas 500 m2 som är uppodlat. Plantor och armerade växtstöd till försäljning.

Vägbeskrivning

 

Lördag 9 juli, kl 11-16

Lars och Eva Augustsson

Askungevägen 12, Ludvika tfn 072-251 95 39


Trädgård på sluttande tomt med 30 år på nacken, men i ständig förvandling.
Trädgården är skyddad av häckar, spaljéer och plank. Idag mer grus än gräs och flera uteplatser i olika lägen. Favoritväxterna är rosor, klematis och funkia samt buskar som inte släpper igenom ogräset. I slänterna försöker vi blanda buskar i olika färger, från limegrönt till mörkrött. Dammar och ett litet vattenfall har det också blivit. Kaffe erbjuds!

Vägbeskrivning

 

Söndag 10 juli, kl 11-16

Margareta och Gunnar Arnberg

Dragstensgatan 8, Borlänge tfn 070-920 43 03
Villaträdgård med blandade perenner, rosor, klematis, barrträd och buskar. Två dammar, en paviljong, en syrenberså och en pilkoja. Trädgården är till för avkoppling, därav alla sittplatser i olika väderstreck. Kaffe erbjuds.

Vägbeskrivning

 

Söndag 17 juli och 14 augusti, kl 11-16

Ulla och Curt-Åke Eriksson

Gråkärrsvägen 22, Söderbärke, tfn 076 031 31 51
Välkommen till vår trädgård på besök. Högsommar och dahliorna har tagit kommandot i trädgården. En ny stor planteringsrabatt är anlagd enligt termen ”Odla utan spade!” Spännande! Kaffe med dopp!

Vägbeskrivning